x

Hoeveel m³ heb ik nodig?

Veel gestelde vragen FAQ

Algemeen

Aantal benodigde kuubs

Bovenin op onze site vindt u een rekenhulp voor het bepalen van het aantal benodigde kuubs. Het vermenigvuldigd de lengte x breedte x hoogte en houdt indien gewenst rekening met 20% inklinking (inzakking) van het materiaal. Minimale afname is 1 kuub.

Aantal kruiwagens uit big bag

Afhankelijk van hoe vol de kruiwagen wordt geladen, kunnen er uit een big bag van 1 kuub 15 tot 20 kruiwagens worden gehaald.

Aanwezig bij aflevering

U hoeft niet thuis te blijven voor de aflevering van uw bestelling. Indien u niet aanwezig bent adviseren wij u de gewenste afleverplek duidelijk te markeren met bijvoorbeeld stoepkrijt of lint.

Afhalen

U kunt bij onze vestiging in Soest aan de Koningsweg 33 producten afhalen. U kiest in uw bestelling voor de optie afhalen en geeft een gewenste afhaaldatum aan. In de orderbevestiging vermelden wij de datum waarop u uw bestelling kan ophalen.

Afleveradres

Tijdens het bestelproces kunt u aangeven op welk adres de producten moeten worden afgeleverd. Dit kan een ander adres zijn dan het factuuradres. Zie voor meer informatie Transportkosten & aflevertijd.

Aflevergebied

Wij kunnen onze producten in heel Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden, binnenstad Utrecht en 7,5 ton zone / milieuzone in Amsterdam) leveren. Onze bezorgkosten staan vermeld bij Transportkosten & aflevertijd.

Aflevertijd

Wij streven ernaar uw bestelling binnen 2 tot 5 werkdagen bij u af te leveren. Met werkdagen wordt bedoeld: maandag t/m vrijdag. Indien u op vrijdag, zaterdag of zondag uw bestelling plaatst, is de volgende afleverdag op woensdag. 

U kunt tijdens uw bestelling een voorkeur aangeven voor afleverdatum en dagdeel. Dit kunnen wij echter niet garanderen. Na ontvangst van de betaling van uw bestelling nemen wij contact met u op over de afleverdatum.

Afvoeren grond en/of groenafval

Voor het afvoeren van grond en/of groenafval verwijzen wij u graag door naar onze collega's van JdB groep locatie Soest door een e-mail te sturen. 

Annuleren bestelling

U kunt uw bestelling kosteloos annuleren, zolang uw bestelling nog niet onderweg is. U kunt uw annulering alleen per e-mail aan ons doorgeven verkoop@vdsbigbag.nl. U ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail.

Betalen

Wij hebben gekozen voor de veilige betaalwijze via Ideal. Tevens is het mogelijk vooraf te betalen via een bankoverschrijving. Lees meer op de pagina Betaalwijze.

Transportkosten

De productprijzen op onze site zijn exclusief transportkosten. Onze website rekent de transportkosten automatisch voor je uit. Meer info zie Transportkosten & aflevertijd.

Big bags

Wij leveren onze producten in big bags van 1 m3

Minimale afname is 1 kuub.

Er zit geen statiegeld op de big bag, deze hoeft u dan ook na gebruik niet terug te sturen.

(inleveren big bag, emballage)

BTW

De prijzen vermeld op onze site zijn incl. btw.

Certificering

Voor verkoop van grondproducten beschikken wij over de BRL 9335-4. Indien gewenst leveren wij u de productcertificaten aan. Onze valondergronden zijn gecertificeerd conform de norm NEN-EN 1177 Valdempende bodemoppervlakken van speelplaatsen - Bepaling van de kritische valhoogte.

Fractie

Bij een aantal producten wordt een fractie vermeld, hetgeen de zeefmaat aangeeft. Met een fractie van 20-40 bedoelen we dat de grootte van het product varieert van 20 mm tot 40 mm. Dit is slechts een indicatie. Hoe groter het getal, hoe groter het product.

Gewicht

Het gewicht dat wordt aangegeven bij de producten betreft het soortelijke gewicht een kuub. De gewichten zijn een indicatie o.b.v. droog materiaal, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Losgestorte producten

Met losgestort bedoelen we onverpakt. Per webshopbestelling kan vanwege onze transportmogelijkheden slechts één losgestort product worden toegevoegd. Een tweede losgestort product wordt automatisch omgezet naar levering in big bag. 

Openingstijden

Onze afhaallocatie in Soest is van maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 16.00 uur geopend.

PFAS

Wij leveren vrij toepasbare grondproducten volgens het tijdelijk handelingskader voor hergebruik PFAS-houdende grond en baggerspecie.

Retourneren

U kunt de geleverde producten retourneren. Zie hiervoor onze Retourvoorwaarden.

Reviews / klantbeoordelingen

Om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn en goed inzicht te geven in onze producten en diensten sturen wij onze klanten na iedere bestelling per e-mail een verzoek hun mening achter te laten op onze website. Deze beoordeling vind je bij het product als je klikt op 'meer info' en vervolgens naar beneden scrolt.

Transport

Big bags bezorgen wij meestal met onze eigen vrachtwagen, die voorzien is van een kraan. Een enkele keer besteden wij het transport uit aan een derde partij. Zij beschikken over een bakwagen met laadklep en een steekwagen. Kleine losgestorte bestellingen brengen wij met een kiepende bezorgauto indien nodig met kiepende aanhanger. Voor grote hoeveelheden losgestorte producten zetten wij één van onze vrachtwagens in.

Welke grond heb ik nodig?

Klanten stellen ons veel vragen over de meest geschikte grond boor het aanplanten van diverse bomen en planten. Zie onze pagina: Voor iedere toepassing, boom of plant een geschikt product.

Wijzigen bestelling

Bestellingen zijn kosteloos te wijzigen, zolang uw bestelling nog niet onderweg is. Wijzigingen kunnen alleen per e-mail aan ons worden doorgeven: verkoop@vdsbigbag.nl. U ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail.

Natuurlijk goed in big bags

De big bags worden zorgvuldig en binnen vijf werkdagen geleverd. Vanaf vijf kuub kunnen wij de producten ook losgestort (=onverpakt) versturen. Maximaal één losgestort product per bestelling. Onze website rekent de bezorgkosten automatisch voor u uit tijdens het bestelproces. U kunt uw bestelling indien gewenst zelf ophalen in Soest.