x

Hoeveel m³ heb ik nodig?

Moestuinmix: de ideale grond voor uw moestuin

De ideale grond voor uw moestuin
De grond is de meest belangrijke factor voor een goede moestuin. Geschikte grond zorgt voor een goede groei van groente en fruit. Uit de grond halen de planten hun voeding, water en lucht voor de wortels. Moestuinmix is de sleutel tot succes!

Hoe werkt Moestuinmix
U vult uw moestuinbak met 20 cm Moestuinmix. Circa 15 cm moestuinmix is voldoende voor alle groentes, maar omdat de mix een beetje inzakt, beginnen we met een laag van 20 cm. Daarmee is de moestuingrond direct klaar en kunnen de plantjes worden gepoot.

Voordelen Moestuinmix

  • Moestuin plantjes groeien goed en worden groter en steviger dan in welke andere grond dan ook.
  • U kunt eerder beginnen met zaaien en sneller oogsten.
  • U heeft geen aanvullende meststoffen nodig en gebruikt minder water. 
  • Omdat de mix geen onkruidzaden bevat, hoeft er nauwelijks te worden gewied.
  • De mix is duurzaam en kan, in tegenstelling tot potgrond, eindeloos in je bakken blijven zitten. Nog voordelig ook!

Wat is Moestuinmix?
De Moestuinmix is een losse en rulle grond, die vol zit met natuurlijke voedingsstoffen. Omdat het mengsel bestaat uit drie onderdelen die perfect met elkaar samenwerken, hoeft u zich geen zorgen te maken of uw grond geschikt is voor uw groentes. Hierop groeien alle groentes goed; slakropjes, boontjes, bietjes, etc.

Compost aanvullen
Het enige wat je jaarlijks hoeft te doen is in het voorjaar een beetje compost aanvullen. Daardoor hoef je geen aanvullende meststoffen te gebruiken. Nooit aanvullen met Moestuinmix, want daarmee wordt de verhouding vermiculiet/turf/compost scheef getrokken. Aanvullende meststoffen zijn niet nodig.

Kortom; voorkom matig resultaat door gerommel met slechte grond, mengsels die voor een beperkt aantal groentes geschikt zijn en potgrond die je telkens moet vervangen. Ga voor Moestuinmix en verzeker jezelf van succes, gemak en de lekkere en gezonde groentes. 

Vermiculiet voor het voorzaaien van diverse zomergroentes 
Speciaal voor het voorzaaien van diverse zomergroentes, zoals tomaat, komkommer en courgette verkopen wij een klein zakje met fijnkorrelige F2-vermiculiet. Voorzaaien op vermiculiet is goedkoper, schoner en doeltreffender dan het zaaien in (pot)grond. Om te ontkiemen hebben de meeste zaadjes enkel vocht en warmte nodig en geen voeding. 

Moestuinmix producten

Natuurlijk goed in big bags

De big bags worden zorgvuldig en binnen 1 tot 4 werkdagen geleverd. Tevens is het mogelijk bij een hoeveelheid vanaf 5 kuub de producten losgestort (=onverpakt) te leveren. Maximaal 1 losgestort product per bestelling.