x

Hoeveel m³ heb ik nodig?

Gazon aanleg en onderhoud

Wij verkopen diverse soorten grond, zand, compost, kalk en bemesting voor een mooi en gezond gazon. 

Grond voor aanleg van een gazon
De meest geschikte ondergrond voor graszoden en grasveld is onze gazongrond; kant en klare bemeste grond. Gazongrond is tevens geschikt om te gebruiken als zaaigrond voor in te zaaien gazons. Echter deze gazongrond bevat geen graszaad. 

Bij aanleg van een nieuw grasveld met kant en klare rollen van graszoden is de ondergrond van groot belang. Waarschijnlijk ga je op zoek naar de beste graszoden en denk je niet aan de ondergrond. De ondergrond moet voldoende natuurlijk bodemleven bevatten, voldoende bemesting, de juiste pH en een optimale vochthuishouding. Allemaal belangrijke factoren, die bijdragen aan een mooi groen gazon.

Graszoden leggen kan in principe het hele jaar, behalve bij vorst. Het beste is wel om het aan het begin van het groeiseizoen te doen.  

Bij toepassing van gazongrond als zaaigrond is de start voor uw groene gazon uitgebalanceerd met juist bodemleven, minerale delen, holle ruimtes voor juiste uitwisseling water en voedingsstoffen.

Bestel gazongrond

Grond en zand voor onderhoud van het gazon
In februari/maart is het tijd om uw gazon te dressen. Voor het dressen van het gazon zijn er twee opties:

  • Dresszand verbetert de kwaliteit van het gazon. Dresszand verschraalt de toplaag van het gazon en bedekt kale plekken. Tevens voorkomt dit zand mosvorming in het gras.  Daarnaast vult dresszand ruimtes op, die zijn ontstaan in de grasmat na het verticuteren. Bestel dresszand.
  • Dressgrond biedt dezelfde voordelen als dresszand, maar biedt tevens voeding toe aan de bodem. Bestel dressgrond.

Graszaad

Gazon kalken
In januari tot half maart adviseren we het gazon te voorzien van kalk. DCM Groen-Kalk gaat grondverzuring tegen, zorgt voor een betere voedselopname door de planten en verbetert de grondstructuur. Bestel DCM Groen-Kalk.

Gazon bemesten

  • Voeding in de zomer: DCM Gazon Pur: organische meststof.
  • Bemesten 3-4 keer per jaar: Culterra Groen: complete meststof. 
  • Bescherming in het najaar: DCM Mix 6: langwerkende meststof. 
  • Bescherming tegen wind, vorst en sneeuw. Osmo Pro 11.

Natuurlijk goed in big bags

De big bags worden zorgvuldig en binnen vijf werkdagen geleverd. Vanaf vijf kuub kunnen wij de producten ook losgestort (=onverpakt) versturen. Maximaal één losgestort product per bestelling. Onze website rekent de bezorgkosten automatisch voor u uit tijdens het bestelproces. U kunt uw bestelling indien gewenst zelf ophalen in Soest.